Social Icons

Pages

10 Haziran 2013 Pazartesi

Bahcesaray İlçe Tanıtımı 1

VAN İLİ BAHÇESARAY İLÇESİ
BAHÇESARAY İLÇE TANITIM

BAHÇESARAY RESİMLERİ,BAHÇESARAY FOTOĞRAFLAR,BAHÇESARAY MANZARALAR,BAHÇESARAY GÖRÜNTÜLER
,BAHÇESARAY TANITIM,BAHÇESARAY COĞRAFYA,BAHÇESARAY,VAN BAHÇESARAY
Bahçesaray , Van ilinin bir ilçesidir. 
Van İli Siyasi Haritası
BAHÇESARAY HARİTA
BAHÇESARAY İLÇE TARİH

19. yüzyılda Kırım Bahçesaray'dan gelem Kırım Tatar Göçmenlerine itafen bu adı almıştır.1962’ye kadar Siirt'in Pervari ilçesinin bucağıyken, daha sonraları 

Van'ın Gevaş ilçesine bağlanmıştır. 1987’de ilçe olmuştur. Eski adı Müküs'tür. 1915 öncesi çoğunluklu bir ermeni nüfus vardı. 1915 Tehcirinden sonra Ermeniler ilçeyi terkettiler.

BAHÇESARAY İLÇE YERLEŞİM


Bahçesaray ilçesi 576 kilometre kare yüz ölçümüne sahip deniz seviyesinden 1670 metre yükseklikte, Van il merkezine 110 kilometre uzaklıkta olup, bu yolun 74 kilometresi asfalt geri kalan 36 kilometresi ise ham toprak yoldur. Ayrıca Van-Tatvan- Hizan- Bahçesaray güzergahının bulunduğu 245 kilometrelik bir yol bulunduğu 2004 yılı içinde de asfaltlanmıştır. Çetin arazi ve tabiat şartlarına sahip, etrafı sarp yüksek dağ ve tepelerle çevrilidir. Dar bir yerleşimi bulunmaktadır.

İlçe doğuda Çatak, batıda Bitlis iline bağlı Hizan, kuzeyde Gevaş, Güneyde ise Siirt iline bağlı Pervari ilçesi ile sınırdır.
BAHÇESARAY İLÇE NÜFUS

KÖY NÜFUSU
13.233
ŞEHİR NÜFUSU
4.182
TOPLAM
17.415
BAHÇESARAY İLÇE EKONOMİ

Halk ekonomik yönden oldukça fakirdir. Büyük çoğunluğu hayvancılıkla uğraşmaktadır. İlçeye bağlı köylerde genellikle kadınlar çalışmaktadır. Hayvansal ürün yerinden tüccarlar tarafından ihtiyaç duyulan yerlere alınmak üzere toplanmakta, bu nedenle ürünler ucuz bir şekilde elden çıkmakta olup, emeğin karşılığı tam olarak ödenmemektedir. Ekonomik yaşam da ferdi çalışmalar ön plandadır. Kolektif bir çalışma hiç yoktur. Modern tarım yöntemleri kullanılmamaktadır. İlçenin en önemli gelir kaynağı bal ve cevizdir. Ancak belirli pazarlama imkânları olmadığından, kaliteli bir şekilde üretilen bal ve cevizin gerçek değeri üreticinin eline geçmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız