Social Icons

Pages

30 Haziran 2013 Pazar

Edremit İlçe Tanıtımı 14

VAN-ET bilinçli besiciliği çevreye yayma çabasında vatandaşa kazanç kapısı açmakta, işsizlik karşısında 160 kişiye istihdam imkanı sağlamıştır, sosyal faaliyet olarak (Vanspor'a) katkıda bulunmaktadır. Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerinden gelen besi hayvanlarını değerlendirmektedir.
1995 yılında yeni yatırımlarla atılım yapan Van-Et her geçen yıl ürün çeşitleriyle halkımıza daha kaliteli ürünler sunmasını devam ettirecektir.
Son zamanlarda ticaret alanında bir gelişme görülmüş sayılır. İlçe merkezinde esnaflık üzerine ticaret, kereste alım-satımı arsa alımı-satımı ve birkaç kişinin küçük ve büyük çapta müteahhitlik işlerinde çalıştığı görülmektedir. Genelde ilçe merkezi çoğunluğu memur ve işçidir. İlçeye bağlı köylerde ise, hayvan ticareti, taşeronluk, yevmiyeci ve ulaşım işlerinde ticaret yapılmaktadır. Köylerde çoğu aileler gençlerini inşaatçı olarak güney ve batı illerimize çalışmaya göndermekteler. Bir başka kesimde gündelik ve haftalık ticaret yapılmaktadır.
Cumhuriyetten önce ve sonra, Edremit'in yetiştirdiği meyveler (bugünkü karayolları dinlenme kampının kuzeyinde, kalıntısı dikkat edilirse su içerisinde, görülebilir) iskeleden göl çevresindeki ilçelere sevk edilirdi. Adı geçen bu kampa "Ambar Önü" denirdi.
HİDROELEKTRİK SANTRALI
İlk Adı: "Engil Hidroelektrik Santralı"
Bugünkü Adı: TA Van Santraller İşletme Müdürlüğü
Kuruluşu: 1968'dir. Gücü 5 megawat. Sonradan tahminen 1975'te 15 megavat gücünde gaz tribünü ilave edildi. Şimdiki elektrik, 15+5=20 megawat gücünde üretilmektedir. Bu Santrala bağlı olan elektrik birimleri :

l-Koç köprü
2-Zernek
3-Engil Hidroelektrik
4-Erciş Hidro
5- Adilcevaz
6- Malazgirt
7- Hakkari
Üretilen enerji, ulusal elektrik sistemine veriliyor. Edremit ilçesi, enerji açısından Elazığ-Keban barajına bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız